Vortex kerámia
Elküldve: 2008.júl.28. - 18:41
Ime egy ujdonsag :) Ezt az ujfajta keramiat a Sahara Smoke amerikai ceg fejlesztette ki. Ha roviden kene beszelnem a keramiarol, kb annyit tudnek mondani, hogy mukodese nagyon hasonlatos a phunnelekehez. A lenyege annyi, hogy ez egyben egy phunnel + mod kombinacio, nem kell a kettovel kulon vacakolni. Nagyon uj a termek, igy egyelore meg nem olvashatni sok beszamolot rola, de akik eddig nyilatkoztak, egyontetuen jo velemennyel vannak rola. Majd ha lesznek videok, amikben tesztelik oket, akkor linkelek.
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 18:51
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 19:29
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 19:48
Sima kerámiát átalakítani ilyenre. :-/ Fémen gondolok amit beleteszek. Csak meg kéne hajlítani.
sYska
Vizipipafan.com ~ Vizipipaforum.com ~ Vizipipablog.com ~ Vizipipaapro.com ~ Pipablog.com ~ Vizipipas.info
"A tévedés jogát fenntartom magamnak!" + "Ha lehet ne privát üzenetbe kérdezz!"
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 19:58
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 20:05
Dátum: Somika
Beleolvastam a fórumba. Tapasztalatból nincs sok. Aki írta azt "kifejező véleményt" szerintem nem is próbálta, nem tudom valahogy a profilja alapján én nem alapoznék a véleményére...
Viszont olvastam ellen véleményt is: ,,the orginal phunnels do kick ass. vortex is just another option thats designed and functions a little differently''
Tehát, hogy ez fenékbe billenti a phunnel kerámiát, hisz hatékonyabb és designe-osabb-szebb.
Ahogy nézegetem már percek óta a kerámia képét én inkább ennek a második véleménynek adnék hitelességet. Persze ki kéne próbálni...
Itt a "metal" változat is. :)
sYska
Vizipipafan.com ~ Vizipipaforum.com ~ Vizipipablog.com ~ Vizipipaapro.com ~ Pipablog.com ~ Vizipipas.info
Értékelés:
Elküldve: 2008.júl.28. - 21:37
Ilyen velemenyekre meg nemtom miert kell adni :D En is leirhatnam pl, hogy "a kaviar sz*r". Akkor te utana mar nem fogsz kaviart enni, mert szar? Mert meg en se ettem, de sz*r :D Ugyhogy en egyelore varom a teszteket, aztan majd kesobb alkotok velemenyt rola. Mindenesetre olyan szempontbol tetszik jobban, hogy nem kell meg a moddal kulon vacakolni. De szerintem 1-1,5 honapon belul lesz eleg velemeny rola, kicsit hitelesebb emberektol is, aztan a vasarlasom ugyis akkorra esedekes :P
Értékelés:
Elküldve: 2008.aug.05. - 15:50
Dátum: sheeshamaster
Kreálni kell hozzá átalakítót. :)
rövid cső, ami olyan 2cm átmérőjű és mindkét végén elvékonyodik. Kis barkácsolással megoldható szerintem, bár abban vannak kételyeim, hogy milyen hatásfokkal üzemelne. :-/
sYska
Értékelés:
Elküldve: 2008.aug.05. - 16:33
Értékelés:
Elküldve: 2008.szept.04. - 19:46
Értékelés:
Elküldve: 2008.szept.05. - 10:12
Dátum: moldy007
Tapasztalatok külföldön ennek ellent mondanak. ;-)
Akik ezt írják, mondják nem kis pipások. :)
sYska
Értékelés:
Elküldve: 2008.szept.05. - 16:53
Itt nem tudok logikára hagyatkozni, mert nekem alapból nem állt össze még a Phunnel se, hogy mitől füstöl jobban, a Vortex meg pláne kínai.
Kíváncsi lennék, te miket olvastál, te melyikkel szimpatizálsz jobban.
Értékelés:
Elküldve: 2008.szept.05. - 17:32
Ez volt az alap verzio, ennek tovabbfejlesztesekeppen jelent meg az ugynevezett "mod" (Mod megtekintese, a kepen a mod fejjel lefele lathato, tehat azok a kis felhajlitasok alul helyezkednek el). Ez alapvetoen egy uvegbol keszult kis "sapka". Ezt a phunnelbol kozepen kiemelkedo reszre rakod ra. Ennek a lenyege az, hogy a lyuk, amely alapbol a phunnelen talalhato, az ugye felul van, a foliahoz kozel, igy valamilyen mennyisegben van olyan levego, amely nem forog at a dohanyon, hanem az alufolia lyukain at egybol, tisztan lemegy a csobe, igy kisebb lesz ugymond a tiszta fust mennyisege. (amugy a tapasztalatok alapjan nem erezheto tul nagy kulonbseg a moddal, illetve nelkule torteno pipazas kozben). Amikor rarakod a modot, akkor a lyukak ugymond a phunnel aljara kerulnek, ezt igazabol akkor konnyu megerteni, hogyha az ember megnezi a kepet, abbol teljesen jol latszik a lenyege :) A levegot ahogy beszivod, az bejon a folian, lemegy a dohany aljara es itt a modon levo also lyukakon megybe a phunnel lyukahoz. Igy ahogy leirom lehet, hogy nem teljesen egyertelmu, de ha a kepet megnezed, akkor tenyleg egyertelmu :)
A vortex keramia a SaharaSmoke ceg fejlesztese (Vortex megtekintese). Ez alapvetoen a phunnel+mod kombinaciot kivanja osszevonni. Ennek a felepitesenek a lenyege annyi, hogy a lyuk, amin a levego lemegy a csobe nem a kozepso resz legtetejen talalhato a fentebb emlitett okok miatt, hanem az aljatol egy picit feljebb. Azert rakjak kicsit magasabbra, hogy ugye a keramia aljan ugyanugy, mint a phunnelnel, meg tudjon ulni a folyadek, ne follyon le a csobe :)
Igazabol ezek az alapveto kulonbsegek. A vortex keramia ugye meg nem egy teljesen befutott dolog, de tapasztalt pipasoktol olvasva teljesen jol mukodik. Ugyanigy tapasztalt emberek mondjak, hogy a mod a phunnelhez igazabol azert jo, mert alapvetoen a phunnel keramiak _sokkal_ nagyobbak, mint az ember azt elkepzelne. Ezert sokan az eredeti Tangiers kis meretu phunneleket is moddal hasznaljak, hogyha egyedul pipaznak. Mindenesetre nemreg jelentek meg a kinaban gyartott phunnel keramiak (Kinai phunnel), amik kicsit olcsobbak, es allitolag a kis meretuek pont kellemesek egy szemely szamara :) Amugy en is hamarosan keszulok feladni egy rendelest kiegeszitokre amerikaba, szoval ha ilyenben gondolkodsz, akkor majd msn-en beszelhetunk a dologrol. Egyelore meg en sem tudtam donteni, hogy phunnel, vagy vortex legyen a vegso valasztas, meg igyekszem minel jobban utanaolvasni a velemenyeknek.
Értékelés:
Elküldve: 2008.szept.05. - 17:44
Másik dolog, hogy jövő héten vagy még a hétvégén megkezdem a keresést a szakember után. Viszek majd neki jó pár képet, tehát gondolom érteni fogja, pontosan mire gondolok. Ha olcsóbban kijön a kerámia itthoni elkészítése, mint a rendelése (+ postaköltség), hazai terméket nyerhettek, ha drágább, maradok a rendelésnél.
Értékelés:

Súgó